Mergi la conţinutul principal
     
15 iunie 2023 - 29 iulie 2023
Galeriile de artă ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca

EVENIMENT CULTURAL ”ZILELE RĂSURII” – EXPOZITIE DE PICTURĂ, GRAFICĂ ȘI DESEN, ARTIST - MARCEL LUPSE

În perioada 15 iunie 2023 - 29 iulie 2023, Galeriile de artă ale Facultății de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca vor găzdui un eveniment deosebit pentru viața culturală clujeană.

Este vorba de expoziția pictorului transilvănean MARCEL LUPȘE, apreciat de criticii de artă     printr-o serie de premii acordate de-a lungul anilor, cel mai recent premiu ,“ION ANDREESCU”, fiind decernat în anul 2022 de către ACADEMIA ROMÂNĂ.

Cu ocazia expoziției intitulate ”Zilele Răsurii”, artistul urmează să prezinte un număr de peste 100 de lucrări de pictură, grafică și desen. Astfel, evenimentul expozițional va dezvălui publicului unele dintre cele mai apreciate opere ale artistului. Pentru aceasta, Marcel Lupșe a făcut apel atât la lucrări vechi și noi din colecțiile sale personale cât și la lucrări aflate în colecții private dar care prin bunăvoința proprietarilor, vor fi revelate publicului vizitator pe toată perioada expoziției.

Vernisajul expoziției va avea loc joi, 15 iunie 2023, ora 17, la sediul Facultății de Teologie Ortodoxă, str. Bisericii Sf. Toma, nr.2.

ORGANIZATORUL EVENIMENTULUI este Facultatea de Teologie Ortodoxă  în colaborare cu:

  • Centrul de Studii Misionare și Nomocanonice al UBB;
  • Asociația ”Chip și Asemănare”.
  • Uniunea Artiștilor Plastici din România;

Vor lua cuvântul: Preot Ioan Bizău și Oliv Mircea

Curatori: Oliv Mircea și Claudia Trif