Mergi la conţinutul principal
     
Petrosani

PROCONCEPTUM - Ekfraza revizuită sau efectivitatea imaginii în medii diferite

Casa de Cultură a Studenților din Petroșani în parteneriat cu Centrul de Creație și Cercetare Continuă „Sfântul Evanghelist Luca” al Facultății de Teologie Ortodoxă, Domeniul de Arte Vizuale-Secția Artă Sacră a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca organizează în Petroșani a XX-a ediție a Simpozionului Internațional de Arte Vizuale cu titlul generic „PROCONCEPTUM - Ekfraza revizuită sau efectivitatea imaginii în medii diferite”.

Proiectul Ekfraza se află la a două ediție în cadrul simpozionului, fiind organizat prin persoana doamnei lector univ. Dr. Lavinia Hulea, director al Casei de Cultură a Studenților din Petroșani și coordonat de directorul Centrului Luca lect. univ. Dr. Marius Dan Ghenescu de la Facultatea de Teologie Ortodoxă a Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.

În cadrul acestui simpozion au realizat proconcepte poetice: poetul, prozatorul, traducătorul și eseistul Aurel Rău din Cluj-Napoca, poetul Cornel C. Costea, profesor Dr. al Colegiului Național „Gheorghe Șincai” din Cluj-Napoca, poeta Mirela Duma, consultant onorific și operator cultural al editurii Cento Verba,  cu rezidență în  Italia și poetul, prozatorul, eseistul, latinistul, criticul literar, profesor Dr. Radu KRETZUDAVA, editor al Casei de Editură Dochia din Cluj-Napoca. Proconceptele fotografice au fost oferite de artiștii vizuali: Daniel Dăian, Fany Singer, Fany Singer & Găină Dorel, Găină Dorel (G+G ), Isabella Osana Popescu, István Feleki , Monica Nechita, Petrișor Crăciunoiu, Raicu Roland Valentin & AylaSpace. Proconceptele fotografice și poetice au fost interpretate în pastel de membrii și invitații Centrului Luca: Andrei Lungu, Eduard Stoica, Elena Dărăban, Ionuț Vărărean, Marius Dan Ghenescu, Petruța-Mioara Pop G.

Vernisajul expoziției va avea loc vineri 25 noiembrie, începând cu ora 14, la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani. Expoziția va putea fi vizitată în perioada 25 noiembrie 2022 -31 ianuarie 2023 la Casa de Cultură a Studenților din Petroșani.


Vernisajul evenimentului va putea fi vizionat on line prin accesarea linkului de zoom:

Link ZOOM: https://us06web.zoom.us/j/94309231015?pwd=V0VaK2w2Ulg0c3k1VGRqSmFWWmFIQT09